vrijdag 17 mei 2013

Bruiloft taart en cupcakesDeze taart en bijpassende cupcakes zijn gemaakt voor een bruiloft. De taart (alleen de bovenste taart is echt, de onderste laag is van piepschuim om de aansnijtaart toch voldoende hoogte te geven) bestaat uit lagen rozen- en vanillecake, met lagen van vanille Zwitserse meringue botercrème. Met deze crème is ook het patroon gespoten (in 4 kleuren mint, passend bij de trouwkaart).
Voor de cake heb ik een nieuw recept gebruikt waarbij de eieren gescheiden worden, en het stijfgeklopte eiwit op het laatst door het beslag gevouwen wordt. Na het bakken heb ik de taart iets laten afkoelen en vervolgens in plastic folie gewikkeld. Hierdoor blijft alle vocht in de cake en wordt hij heel lekker sappig. De lagen met suikerstroop bestrijken is dan ook niet nodig.

Bij de taart 60 cupcakes, de helft in citroen en de andere helft in roos met dezelfde crème en in dezelfde kleuren als de taart. Als kleine decoratie een dun fondant blaadje in wit parelmoer en wat witte sprinkles. Een hele klus, omdat alles op het laatst gemaakt moest worden om de cake zo vers mogelijk te houden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten