zondag 24 maart 2013

Lente-taart



Het is buiten bar koud, binnen toch een beetje lente-gevoel door deze voorjaarsachtige taart. De basis is een chocolade-taart, een recept van ‘The boy who bakes’ maar dan zonder de ganache (zie link), de crème is mijn favoriete SMBC op smaak gebracht met vanille en munt. Voor het eerst een taart gebakken met bicarbonate of soda, een ingrediënt dat in Angelsaksische landen vaak in choco-taarten wordt gebruikt. Het heeft iets zuurs nodig om goed te werken, in deze taart is dat karnemelk. Er wordt gewone bloem gebruikt, omdat de soda het rijsmiddel is. Bicarbonate of soda is verkrijgbaar bij de toko.

Als decoratie heb ik de ‘petal-techniek’ gekozen; een makkelijke manier om een taart er bijzonder uit te laten zien. Na de crumb-coat spuit je met een grote, ronde spuitmond (doorsnede 7 mm) bolletjes crème onder elkaar en veegt ze halverwege uit met een spatel. Daarna weer bolletjes spuiten, met een spatel etc. Aan de achterkant krijg je een naad, maar storend is dat niet.

www.dailymail.co.uk/home/you/article-2027929/Extra-helpings-And-Edd-.html
www.bol.com/nl/p/the-boy-who-bakes/1001004011420816

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen