donderdag 6 september 2012

Rozen-frambozen en chocolade-hazelnoot macarons

Joop is tien geworden en wilde graag macarons trakteren op school. Natuurlijk zijn favoriete smaak roos-framboos, daarnaast de wat bekendere smaak chocolade-hazelnoot. Om het wat meer als een kindertraktatie eruit te laten zien heb ik er een zelfgemaakte prikker ingestoken die meteen de twee macarons bij elkaar houdt. Voor het macarons-recept zie vorige blog, hier volgens de vullingen:

Rozen-frambozenvulling voor macarons:

• 200 gram witte chocolade
• 100 ml slagroom
• 1 theelepel rozenessence
• wat niet te natte frambozenjam

Hak de chocolade in kleine stukjes. Verwarm de slagroom en giet over de chocolade. Roer tot het een egale, gladde structuur heeft (= ganache). Roer de essence erdoor. Laat afkoelen.
Doe op de ene helft van de macaron een beetje frambozenjam, spuit met behulp van een spuitzak en een rond spuitmondje (9mm) de ganache erop en druk de andere helft van de macaron er voorzichtig op.


Chocolade-hazelnootganaches:

• 150 gram pure chocolade (min. 55% cacao)
• 150 ml slagroom
• 100 gram nutella

Hak de chocolade in kleine stukjes. Verwarm de slagroom en giet over de chocolade. Roer tot het een egale, gladde structuur heeft (= ganache). Roer de nutella erdoor. Laat afkoelen. Spuit met behulp van een spuitzak en een rond spuitmondje (9mm) de ganache op de ene macaronhelft en druk de andere helft er voorzichtig op.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen