donderdag 5 april 2012

Echte viooltjes-cupcake

Ik zag bij de groothandel een bakje met eetbare viooltjes, en was benieuwd of het zou lukken ze te suikeren. Eerst maar op internet gekeken, en daar stonden verschillende methodes maar deze werd het vaakst gebruikt: de droge viooltjes met een kwastje bestrijken met een mengsel van 1 losgeklopt eiwit dat is losgeroerd met iets water. Goed voor en achter en ook tussen de blaadjes. Daarna bestrooien met fijne suiker, maar niet met basterd- of poedersuiker. Deze klonteren te veel. De suiker vind ik net niet fijn genoeg. Je zou het fijner kunnen malen in een keukenmachine maar die heb ik (nog!) niet. Dan wordt het laagje nog dunner en subtieler. De bloemen eerst op bakpapier aan de lucht laten drogen (1 à 2 dagen), daarna in een luchtdicht doosje tussen lagen tissues bewaren. Het schijnt dat je ze zo een jaar goed kunt houden.
De bloemen hebben een licht kruidige, en door de suiker natuurlijk ook zoete smaak. Maar je gebruikt ze voornamelijk voor het uiterlijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten